Ультрамодернове лицарство, чи пострагулізм?

Як повідає нам стара і добре відома усім народна мудрість – Скільки голів, стільки думок, що по-нашому означає Quot cap?ta, tot sententiae. Мудрість настільки мудра і настільки стара, що навіть сам маестро Г. Сковорода колись сказав: Всяк імеєт свой ум голова.

Певна річ, що кожен має власну позицію щодо різних аспектів життя, а особливо щодо такої заплутаної загадки суспільства як стосунки між протилежними статями. Ні для кого не секрет, що згідно останніх тенденцій моди 21 сторіччя обовязковим атрибутом лексикону кожної жінки має бути вислів Перевелись уже справжні лицарі або більш попсовий її варіант Немає нині справжніх чоловіків. Але, як відомо, від перестановки шафи грижа не міняється. Саме тому, часто спокійний простір нашого життя здригається від непотрібних і марних спроб встановити історичну справедливість і збільшити кількість справжніх чоловіків. Самі чоловіки шукають якісь способи, які їм не ліньки втілювати в життя. А доблесні і чарівні супутниці їхнього ницого життя, як промінь світла в темному смердючому ліфті, зі всіх сил допомагають їм у цьому непростому завданні: складають детальний список на тему Як не бути сволотою бути справжнім чоловіком, і щопятихвилинними істериками контролюють його виконання. Отже, тема нашого сеансу є Все добре, що вміру або

Не всі йогурти однаково корисні

Ті, хто гуляє по скверах, парках та просто по вулицях звичайного українського міста, мабуть, бодай раз але спостерігали таку вже майже звичну (для людей без проблем із серцем і здоровим глуздом) картину. Одразу опишу найколоритніший її різновид: Йде дівчина, вдягнута скажімо в блузку чи топік та міні-спідницю, на високих таких шпиляках (аби тако одразу з підлоги викрутити лампочку в квартирі зі стелями 3,50 м) ну при повному параді одним словом. Поряд з нею йде її принц, кавалер (супутник інакше кажучи) весь такий модний  в новому спортивному костюмі (але тема не про то) і в руках несе таку маленьку але добре помітну здалека дамську сумочку! І це навіть не обов’язково сумка, що є громіздкою або важкою це може бути така манюсінька сумочка трішки більша за косметичку Зауважте про рюкзак із книжками, чи 50-кілограмові мішки картоплі не йдеться!

І от ця леді (?) йде собі і так тупенько чарівно либиться, а цей джентльмен (???) йде собі поряд так гордовито і поважно несе ту сумочку. Ну все ідилія! Зараз просто защебечуть пташки, з неба спустяться ангелики, і приїде машина швидкої

 

Суть проблеми: жіноча сумочка є виключно елементом жіночого гардеробу і призначена підкреслювати стиль жінки. Також вона призначена для носіння абсолютно необхідних жінці речей. Це може бути мобільний телефон, найнеобхідніша косметика чи засоби гігієни. Для ділової жінки можливий невеликий записничок та ручка. Що запхати у сумочку це фантазія кожної, але звісно головне не переборщити, і не пхати туди кіло картоплі, пляшку горілки, вазонок і улюбленого пуделя. Але насправді вміст тих сумочок то ціла окрема історія

Згдіно з цим можемо припустити, що така сумочка має важити досить небагато. Тобто базарні сумки, важкі кульки з книжками, дорожня сумка з речима на місяць, клітчаста торба-кравчучка, важкий рюкзак до уваги не беруться. Розглядаємо середньостатистичну жіночу сумочку, клатч, тощо.

Відповідно те, що таку сумочку повинна нести по вулиці особа чоловічої статі, людина зі здоровим глуздом та елементарними знаннями етикету припустити б не мала. Це без поправки на сучасні реалії а-ля Віталік Козловський

Одразу хочеться зауважити, що на такий випадок жінка може взяти з собою портфель, рюкзак або ж кульок і при наявності важких речей покласти їх туди і віддати комусь понести.

Давайте розберемося звідки ж взялися ці «сумчасті»…

Адже справа навіть не в одязі і ситуації. Більше в принципі. У кожної здорово мислячої людини одразу виникає питання: Що це??? що ж це за клоунада?

– Вищий вияв поваги і любові з боку хлопця?

– Жест доброї волі і довіри (свого майна?) з боку дівчини?

– То така нова мода?

– Може обоє думають що сумочка більше пасує до наряду парубка?

– Чи взагалі думають що носити дамські сумочки то чоловіча справа?

– Невже тій дівчині так важко її нести? Тоді для чого вона її бере з дому?

– Хіба сумочка не є елементом жіночого гардеробу, а не тягарем, який треба комусь спихнути?

– Невже всі геройські вчинки того кавалера закінчються на цьому?

– Невже він більше не знайшов чим показати себе з хорошого боку?

– Невже тій дівчині настільки важливо показати всьому місту який в неї кавалер підкаблучник, що їй байдуже як він виглядає?

– Невже так треба показувати перемогу жіночого самолюбства над інтелектом?

Але я спостерігав і інше. Я не побачив жодного хлопця, який би поміг скажімо якійсь старенькій піднести її торбу вагою 30 кг бодай до тролейбуса… Все-таки виходить, що вони роблять це не за внутрішнім покликом джентльмена… запахло голубизною?