Борознячи інтернетрі: Маловідомі факти з життя відомих людей

За засновником психоаналізу лічиться багато дивностей. Фрейд панічно боявся числа 62. Він відмовлявся резервувати номер в готелі де було більше ніж 62 кімнати, так як боявся випадково отримати кімнату з номером 62. Він вживав кокаїн, як і багато хто з його сучасників.

В Фрейда не було ніякого слуху і таланту в музиці. Через це він зненавидів музику на стільки, що навіть оминав ресторани з «живим» оркестром.

Фрейд був егоїстичним за своєю натурою і вимагав самовідданого кохання від своєї дружини. Ще до їхнього одруження від постійно наполягав, щоб вона розірвала будь які відносини зі своєю родиною., інакше вони розлучаться. Його дружина зрештою уступила вимогам і практично не спілкувалась зі своїми рідними.

«Фірмовий» спосіб спілкування з пацієнтами, коли хворий лежить на диванчику, а лікар сидить позаду нього, лікар Фрейд придумав, тому що боявся дивитись людям у вічі.

Все життя він кидав виклик смерті і майже завжди вигравав сутичку. Але виявився абсолютно безсилим перед особистою трагедією. Єдиний син загинув від суїциду. В 1919 році, через 15 років після смерті Скліфосовського, було вбито більшовиками його дружину і старшу доньку. Від розправи їх не врятував навіть документ, підписаний Леніном, в якому йшлось, що на сімю відомого хірурга репресії не розповсюджуються.

Навіть могила відомого лікаря постраждала від радянської влади. Лише в 70-х роках встановили памятник, де висічені слова відомого голландського лікаря Ван Тюльпа «Світячи іншим згораю сам».

До того як присвятити себе літературі, відомий письменник працював лікарем. В 1916 р. всіх студентів мед. університету, де вчився Булгаков, призначили по земських лікарнях. Михайло Афанасійович і його дружина Тетяна опинились в Смоленську. В першу ж ніч привезли породіллю, її збуджений чоловік погрожував молодому розгубленому лікарю пістолетом і кричав : «Якщо вона помре, убю!» Роди приймали разом: дружина зачитувала з підручника по гінекології потрібну сторінку, а Булгаков намагався точно наслідувати інструкціям. На щастя, відбулись.

Альберт Ейнштейн

А. Ейнштейн не говорив ні слова до 3 років, але в 12 років він розбирався в Евклідовій геометрії. В школі був двієчником з фізики і трієчником з математики.

Якось з Німеччині Ейнштейн прийняв участь в благочинному концерті Місцевий журналіст, захоплений його виконанням, запитав в сусідки: «Хто це грає?» і отримав відповідь: «Як, ви не впізнали? Це ж сам Ейнштейн!» «О, так, звичайно!». Наступного дня в газеті звявилась стаття про виступ великого музиканта, незрівнянного віртуоза – скрипаля, Альберта Ейнштейна.

«Великий музикант» був у захваті, вирізав статтю і з гордістю показував знайомим: «Ви думаєте, я вчений? Я відомий скрипаль, ось хто я насправді!»

Ейнштейн обожнював фільми Чарлі Чаплина і з великою симпатією відносився як до нього, так і до його персонажів. Одного разу він відправив Чаплину телеграму:

«Ваш фільм «Золота лихоманка» зрозумілий у  всьому світі, і я впевнений, що Ви станете великою людиною. Ейнштейн».

Чаплин відповів:

«Я Вами захоплююсь ще більше. Вашу теорію відносності не розуміє ніхто у світі, але Ви все ж стали великою людиною. Чаплин».

Американська журналістка місіс Томпсон брала інтервю в Ейнштейна:

– Яка, на ваш погляд, різниця між часом і вічністю?

– Дитинко, якби у мене був час, щоб вам пояснити цю різницю, то пройшла б вічність перш ніж ви її зрозуміли.

І ще кілька коротких цікавинок по відомих людей.

  • Полководець А. Македонський знав в лице 30000 солдат свого війська.
  • М. Гоголь В школі писав досить посередні твори.
  • Людвіг Ван Бетховен до кінця життя не міг оволодіти множенням.
  • В. Моцарт один раз прослухавши в Ватикані багатоголосий духовний твір Алегрі, за ніч записав точну, нота в ноту, копію твору. Моцарт розпочав писати музику в 3 роки. За 35 років він створив більше 600 творів. Але після його смерті у вдови не виявилось грошей навіть на окреме місце на цвинтарі.
  • Перш ніж стати великим оратором, Демосфен був соромязливим, страждав дефектом мови і мав дуже слабкий голос.
  • Ньютону було 72 роки коли він написав передмову до своїх праць.
  • Римський імператор Юлій Цезар завжди носив лавровий вінок на голові, щоб сховати прогресуючу залисину.
  • Джеймс Медісон був найменшим з американських президентів (1,62 м), а Абрам Лінкольн найвищим (1,93 м).
  • Великий Чингісхан помер під час сексу.
  • В 1863 р. Ж. Верн написав «Париж в ХХ столітті», де детально описав автомобіль, факс і електричне крісло. Видавець повернув йому рукопис назвавши ідіотом.
  • Артур Конан Дойль, автор розповідей про Шерлока Холмса, був офтальмологом за професією.
  • Ганс Христіан Андерсон був неграмотною людиною.
  • Вінсент Ван Гог продав за життя лише один свій витвір Red Vineyard at Arles.